Küçük Altın 100 Liraya gidiyor

23 Kasım 2009 Pazartesi


Son dönemlerdeki yükseliş trendi sonucunda satış fiyatı 92 liraya kadar çıkan küçük altının, yakın zamanda 100 liraya kadar çıkabileceği belirtildi.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, “güvenli liman” olarak nitelendirilen altının, yatırımcısını üzmediğini söyledi.

Yaklaşık 6 ay önce onsu bin 30 dolar sınırını zorlayan altının bir ara 900 doların altına indiğini hatırlatan Şen, şimdilerde ise altının ons fiyatının bin 200 dolar sınırını zorladığını belirtti.

Şen, altındaki yükselişin devam edeceğini dile getirerek, “Alım-satımı en fazla gerçekleşen küçük altının fiyatı 92 liraya kadar ulaştı. 100 liraya doğru hızla gidiyor. Bu gidişle küçük altının 100 lirayı görmesi fazla zaman almaz” dedi.

Uzmanlar, altının ons fiyatının bin 200 dolar direncini geçmesi durumunda bin 500 dolar sınırını zorlayacağını ifade ederek, “Bu beklentiler altının gelecekte de yatırımcısına kazandıracağını gösteriyor. Her ne kadar kriz nedeniyle satışlarımız yüzde 30 seviyelerine kadar gerilese de altın yatırımcısı aslında işini biliyor” diye konuştu.

0 yorum: