9 Kasim Altin Fiyatlari Analizi

9 Kasım 2009 Pazartesi

IMKB-100 endeksinin güne alımlarla başlayacağını tahmin ediyoruz. Piyasalar gün içinde ise ABD'de açıklanacak tarımdışı istihdam değişimi, işsizlik oranı ve toptan satış stokları verilerini (beklentiler sırasıyla -175 bin kişi, %9.9 ve -%1.0) takip edecek.

Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları dün faizleri değiştirmezken, her iki banka da gevşek para politikalarından kısa vadede vazgeçilmeyeceği sinyali verdi. İngiltere MB aynı zamanda mevcut tahvil alım programını GBP 25 milyar daha artırdığını açıkladı. Merkez bankalarının, parasal sıkılaşma uygulamaları için henüz erken olduğunu düşünmeleri borsalar açısından olumludur.

Gösterge tahvil faizi dün valörlü işlemlerde %9 seviyesini aştı. TCMB faiz indirimlerinde sona gelindiği ve enflasyonda şu ana kadarki olumlu baz etkisinin bundan sonra görülmeyeceği beklentileri ile 2010'un ilk altı ayında Hazine'nin yüklü iç borç itfalarına sahip olması bu yükselişte etkili görünüyor.

9 Kasım 2009 Pazartesi gününün güncel altın fiyatları, cumhuriyet altını fiyatları ve döviz kurları (dolar, euro, sterlin) için sitemizdeki ilgili bağlantılara göz atabilirsiniz.

0 yorum: