25 Kasım Altın Fiyatları Analizi

25 Kasım 2009 Çarşamba

25 Kasım 2009 Çarşamba gününe döviz düşüşle başlasa da altında yükseliş sürüyor. Günün anlık altın fiyatlarını ve borsa/hisse senedi yorumlarını öğrenmek için sitemizdeki ilgili bağlantılara göz atabilirsiniz.

IMKB-100 endeksinin güne tepki alımlarıyla yükselerek başlayacağını, gün içinde ise yurtdışında açıklanacak verilerle dalgalı bir seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz. Veri akışının yoğun olduğu bugün piyasalar, ABD kişisel gelirler, kişisel harcamalar, PCE endeksi, dayanıklı mal siparişleri, haftalık işsizlik başvuruları ve yeni konut satışları gibi oldukça önemli verileri takip edecek (Beklentiler, sırayla, %0.1, %0.5, %0.1, %0.5, 500 bin kişi, 404 bin adet).

4 çeyrek üst üste daraldıktan sonra 3. çeyrekte büyüyen ABD ekonomisinin, dün yapılan revizyon sonrasında düşünülenden daha yavaş büyüyeceğinin görülmesi ile piyasalarda moraller bozuldu. Dün açıklanan FED toplantı tutanakları ise FED'in çıkış stratejilerini tartışmayı sürdürdüğünü gösteriyor. Ancak FED'in parasal genişlemeyi 2010 Mart ayından önce sona erdirmesi beklenmiyor.

0 yorum: