3 Aralık Altın Fiyatları Analizi

3 Aralık 2009 Perşembe


Altın Fiyatları tahminlerimize göre bugün ve yarın hafif gevşeme yaşanacak. Sonrasında tekrar yukarı doğru seyrine devam edeceği düşüncesindeyiz. Altın Fiyatları'nın düşmesi ile birlikte doların altının tersi yönünde seyir izleyeceğini yani yükseleceği yönünde beklentilerimiz.




Altın Fiyatları
Rekor Seviyede


Altının Fiyatı
1226 doları aşarak tüm zamanların en yüksek değerine çıktı. En çok talep gören altın çeşidi olan Çeyrek altının Fiyatı da 100 liraya yaklaştı.


Altının ons fiyatının psikolojik sınırı olan 1200 doları aşması sonrasında da hızını kesmedi. Altın bugün 1226.10 dolarla yeni tarihi zirveyi gördü. Fiyatlardaki yükselişte Dubai'ye ilişkin kaygıların azalması ve halen zayıf seyrini sürdüren dolar etkili oluyor. Uzmanlar altının şimdi ve 2010'un büyük kısmı için çekici bir yatırım aracı olacağı yönünde görüş sunuyorlar.


Bunun yanında Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 yılı Kasım ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıkladı. Kasım ayında tüketici enflasyonu TÜFE %1,27 artış göstererek %0.88’lik piyasa beklentilerini oldukça geride bıraktı.

0 yorum: