2 Aralık Altın Fiyatları Analizi

2 Aralık 2009 Çarşamba

Altında yükselişin yine sürdüğü 1 Aralık Salı gününün ardından yine yükselişin beklendiği 2 Aralık'a girdik. Günün altın fiyatları, cumhuriyet altını fiyatları, döviz kurları ve borsa/forex yorumları için sitemizdeki ilgili bağlantılara göz atabilirsiniz.

IMKB-100 endeksinin güne yükselişle başlayacağını, gün içinde ise realizasyonlarla dalgalı bir seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz. Piyasalar gün içinde ABD ISM imalat endeksi ve bekleyen konut satışları verilerini (beklentiler 55 ve -%1.0) takip edecek.

Geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai Yönetiminin sahibi olduğu Dubai World'ün borçlarını ertelemek istemesi dünya borsalarında şok etkisi yarattı. Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası'nın bankalara ekstra likidite sağladığını bildirmesi üzerine piyasalardaki panik kontrol altına alındı. Ancak Dubai Maliye Bakanı Abdulrahman Al Salih'in, Dubai World'ün borçlarının devlet tarafından garanti edilmediğini söylemesi nedeniyle piyasalarda tedirginliğin etkili olmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz.

0 yorum: